Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του...

«Μπραάάάάβο», «πολύ ωραία», «Άψογα» είναι μερικές από τις φράσεις που φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του κάθε ιδιοκτήτη, είναι αυτό είναι που μου αρέσει να βλέπω στα πρόσωπά τους, είναι αυτή η σπίθα στην διαδικασία της εκπαίδευσης.

Είναι πολλές οι φορές που ένας εκπαιδευτής, καλείται να τοποθετηθεί σχετικά με τη συμπεριφορά ενός σκύλου και την ασφάλεια τόσο του άμεσου περιβάλλοντός αυτού, όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Όταν δύο ή περισσότερα σκυλιά που ζουν στο ίδιο σπίτι εμπλέκονται μεταξύ τους σε σύντομους τσακωμούς ή ακόμα και σε απειλητικές προκλήσεις με σήκωμα των τριχών στην ράχη, αναφέρουμε ότι λαμβάνει χώρα η «επιθετικότητα από σκύλο προς σκύλο εντός της οικίας».

Η επιθετικότητα των σκύλων είναι από τις σημαντικότερες προβληματικές συμπεριφορές. Αποτελεί όμως και μια πρόκληση για τον ειδικό τροποποίησης αυτής και αυτό διότι εν μέρει επικαλείται μια συναισθηματική αντίδραση εκ μέρους του ιδιοκτήτη.

Η κάθε φυλή σκύλου έχει αναπτυχθεί για συγκεκριμένη εργασία. Κάποια σκυλιά έχουν εκτραφεί για να τραβούν έλκηθρα ενώ κάποια άλλα για να προστατεύουν και να φυλάνε. Every breed of dog was developed for a specific job. Some dogs were bred to pull sleds or wagons while others were bred to protect and guard. Έτσι λοιπόν είναι φυσικό να υπάρχουν και...