Κυκλοφόρησε το ebook "Who are you ? Νόμιζα οτι σε ξέρω !"

Περίληψη:
Το ebook «Who are you ? Νόμιζα ότι σε ξέρω !» βασίζεται στις πληροφορίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα μεταξύ των ανθρώπων (ακόμα και των «ειδικών» του χώρου) και βασίζονται σε ξεπερασμένες ιδέες και απόψεις σε σχέση με τα σκυλιά. Η προσπάθεια του βιβλίου εστιάζει στην απομυθοποίηση των απόψεων που ακόμα και σήμερα πολλοί ασπάζονται και στην αντικατάστασή τους με την πραγματική εκ των έσω θεώρηση του τι συμβαίνει με τα «πραγματικά» σκυλιά.

Εκτεταμένη περιγραφή:
Καθώς θα διαβάζετε το βιβλίο, να παρατηρείτε τον σκύλο σας για αυτά που περιγράφονται. Θα ανακαλύπτετε νέα πράγματα σε αυτόν κάθε μέρα, πράγματα που ποτέ δεν προσέξατε διότι δεν γνωρίζατε τι σημαίνουν ή ότι είχαν κάποια σημασία. Θα δείτε την σχέση με τον σκύλο σας να βελτιώνεται καθώς ιντερακτ μαζί του με βάση την πραγματική κατανόηση και όχι τα παλαιά δόγματα. Πιστεύω να νοιώσετε τον ίδιο ενθουσιασμό που ένοιωσα και εγώ κάνοντας αυτές τις ανακαλύψεις. Ακόμα και αν πάντα πιστεύατε στις πλάνες που διαφωτίζονται στο βιβλίο αυτό, παραμένετε αθώοι των πράξεών σας. Πιθανότατα καταλήξατε με ένα σκύλο κάποια στιγμή και σκεφτήκατε «...να ακούσω την συμβουλή κάποιου ειδικού για να κάνω το σωστό» Όταν σας μετέφεραν τις απόψεις τους σας φαίνονταν τόσο κονφιδεντ που δεν πέρασε από το μυαλό σας να αμφισβητήσετε τι σας έλεγαν. Έτσι συμβαίνει με όλους...
Μετά από έρευνα, μαθητεία και πρακτική εμπειρία κατέληξα στην εφαρμογή των τεχνικών εκείνων που η επιστημονική προσέγγιση υπαγορεύει είτε δουλεύεις με κότες είτε με ελέφαντες είτε με σκύλους. Αποτέλεσμα : Ο τέλειος σκύλος
Η έκθεση στα «ανέκδοτα» αρχίζει όταν ξεκινάς να δέσεις την ζωή σου με ένα νεαρό σκύλο. Ρωτάς, διαβάζεις, ερευνάς. Έτσι έκανα και εγώ. Βιβλία, εκπαιδευτές Internet
Αποτέλεσμα : όλοι συμφωνούσαν ότι τα σκυλιά ζουν σε ιεραρχίες και περνούν τις ώρες τους δείχνοντας κυριαρχία ή υποταγή το ένα στο άλλο. Διάβασα πως ακόμα και το παιχνίδι σηματοδοτεί την εγκαθήδρηση της θέσης τους στην ομάδα. Πως ακόμα και οποιαδήποτε κλίση από την μεριά του σκύλου για την ικανοποίηση των αναγκών του ήταν μια μυστική συνωμοσία να ανεβάσει τον έλεγχό του σε βάρος κάποιου άλλου (εμένα ;) Μου είπαν πως πρέπει να φροντίσω να γίνω και να παραμείνω ο Αρχηγός της Αγέλης ο Alpha Leader. Ο γλυκός τρόπος για να το πετύχω αυτό ήταν μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων που θυμίζουν ψυχολογικό πόλεμο. Θα πρέπει να αγνωώ κάθε κλήση του σκύλου μου, να βγαίνω πρώτος από την πόρτα, να τρώω πρώτος, να μην ανεβαίνει στον καναπέ, να μην πλησιάζω ποτέ τον σκύλο, να βεβαιώνομε ότι ο σκύλος κάνει πέρα όταν πλησιάζω (...πως το κάνουμε αυτό αν δεν πλησιάσουμε τον σκύλο;) Ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένος θα πρέπει να περνάω από πάνω του και ο κατάλογος συνεχίζεται...
Όλα αυτά για να κρατήσω την Alpha θέση στην ομάδα καθώς ο Alpha σκύλος τρώει πρώτος, ελέγχει τα περάσματα, έχει τις καλύτερες θέσεις, δεν πλησιάζει ποτέ μέλη χαμηλότερης θέσης.
Όλα αυτά μου φαίνονταν υπερβολικά. Αναρωτιόμουν γιατί όλοι άρχιζαν να μιλούν για λύκους όταν η συζήτηση ήταν για σκυλιά και γιατί ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα σκυλιά που είχαν πρόσβαση στον καναπέ και το κρεβάτι. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τιμωρία, είχα ευτυχώς την εμπειρία της γνώσης των αρνητικών συνεπειών των πρακτικών αυτών πάνω στα ζώα και πέρα από αυτό μπορείς να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς την χρήση τους.
Η παγίδα του να πιστέψεις τις «πλάνες» είναι εκεί. Μπορεί να πιαστείς όταν παρατηρείς τα σκυλιά στο πάρκο και βλέπεις συμπεριφορές που μοιάζουν με προσπάθεια εγκατάστασης της ιεραρχίας. Όμως τα παρατηρείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα!
Οι αμφιβολίες ξεκινούν όταν έχεις πολλά και διαφορετικά σκυλιά στο σπίτι και παρατηρείς την ομαδική τους συμπεριφορά για μακρά χρονική περίοδο με μη σταθερή σύνθεση. Δεν υπάρχει σκύλος που να κρατά πάντα την ψηλότερη θέση, πάντα διαφορετικός σκύλος περνά το κατώφλι της πόρτας. Όλοι αποφεύγουν τις συγκρούσεις με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα και ο τρόπος που διαχειρίζονται το φαγητό και τα παιχνίδια δεν ήταν σύμφωνα με τα «ανέκδοτα»
Η βασική τους μέριμνα ήταν να υπολογίζουν ο ένας τον άλλο και να αποφεύγουν τους καυγάδες όπου ήταν εφικτό και όχι να «κερδίζουν».
Δεν έχω ανακαλύψει τον τροχό, αυτά που θα διαβάσετε υπήρχαν, υπάρχουν και είναι τα αποτελέσματα από έρευνες και παρατηρήσεις μαζεμένα. Απλά διαλέγουμε να τα αγνοούμε διότι έχουμε εκπαιδευτεί να το κάνουμε (από την κοινωνία μας συνολικά). Για να τα καταλάβετε θα πρέπει πρώτα να τα νοιώσετε και να δείτε πως η απόσταση που σας χωρίζει από το οτιδήποτε γύρω σας είναι μηδέν.
Κάθε σκέψη μας έχει αντίκτυπο στην διαμόρφωση της πραγματικότητάς μας, όπως και κάθε δράση μας.
Πολλοί επιστήμονες έχουν γράψει για τα σκυλιά χωρίς ποτέ να τα έχουν παρατηρήσει οι ίδιοι, αλλά και όταν το έχουν κάνει αυτό έχει λάβει χώρα σε πολύ «πλαστές» συνθήκες. Ελάχιστοι έχουν προσπαθήσει να τα παρατηρήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο ορισμός μάλιστα είναι «σκυλιά όχι κάτω από την επίδραση του ανθρώπου» αγνοώντας ότι ο οικόσιτος σκύλος είναι πάντα κάτω από την επίδραση του ανθρώπου. Κάποιοι τα έχουν παρατηρήσει για μικρά χρονικά διαστήματα ή μικρά διαστήματα μέσα σε ένα μεγαλύτερο διάστημα (όχι περισσότερο από μερικούς μήνες)
Στην πραγματικότητα, αν θέλεις να καταλάβεις ένα κοινωνικό είδος θα πρέπει να παρατηρήσεις μια ομάδα μέσα στο φυσικό της περιβάλλον και αυτό τουλάχιστον για ένα ολόκληρο κύκλο ζωής. Αυτό όμως δεν έχει γίνει με τα σκυλιά γιατί «τα ξέρουμε τόσο καλά...» και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε το φινίρισμα σε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτό είναι λάθος.
Αφήνοντας τα σκυλιά να μας διδάξουν αρπάζουμε την ευκαιρία να καταρρίψουμε αυτές τις πλάνες που έχουν χτιστεί γύρω τους και τους δίνουμε την ευκαιρία να ακουστούν.
Η κοινωνική δομή των σκύλων δεν έχει να κάνει με απειλές, επιθετικότητα και δύναμη.
Είναι βασισμένη σε μερικούς απλούς κανόνες ευγένειας που σκοπό έχουν πάνω απ΄ όλα να μην διαταράξουν την ειρήνη και ισορροπία.
Η αλήθεια παραμένει αλήθεια ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε να πιστέψετε.-

Αγορά του ebook


© Canine Healing Europe, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε