Βιογραφικό

Ο Antoine Raymond γεννήθηκε το 1967 στη Γαλλία
Είναι διπλωματούχος στον τομέα της Πληροφορικής Τεχνολογίας (Information Technology) από το OU of London με ειδικότητα στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση (integration) συστημάτων και δικτύων ευρείας κλίμακας και έχει εργαστεί για τις μεγάλες εταιρείες του χώρου για 13 χρόνια Space, Bull, Intrasoft, DataBank, HRO...

Οι σπουδές του και οι ειδικότητές του περιλαμβάνουν:
(1)
ΨυχολογίαΣκύλων (Dip Dog Psychology) από τοCBC της Μεγάλης Βρετανίας (Canine Behavior Center of the United Kingdom)

(2) Εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες σκύλων

(3) Θετική Εκπαίδευση Σκύλων από το Star Dogs Trainers Academy Hellas 

(4) Dip Veterinary Assistant (Βοηθός Κτηνιάτρου ΗΠΑ) από το Penn Foster Career School USA

(5) Διατροφολογία κατοικιδίων από το Oplex Careers UK (UK CPD certified)

(6) Ομοιοπαθητική Σκύλων από το Open College of the UK (με αριστείο)

Είναι μέλος των IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants), CBC (Canine Behavior Center of United Kingdom), ACABC (Association of Companion Animal Behavior Counselors), SFTR (National UK Therapist)

Έχει μαθητεύσει κοντά στους John Arahovitis, Bob Bailey, Ian Dunbar, Jane Donaldson, James O'Heare Ph.D., Nicole Wilde, Patricia B McConnell Ph.D., Turid Rugaas, Barry Eaton, Pamela J. Reid Ph.D., Grisha Stewart, Sue Sternberg, Alexandra Horowitz, Marc Bekoff και έχει μελετήσει την σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την συμπεριφορά και τα συναισθήματα των σκύλων.

Έχει αναπτύξει το πρώτο και μοναδικό CD ήχων για την κροτοφοβία το οποίο περιέχει τεράστια γκάμα ήχων οι οποίοι αν εφαρμοσθούν με την κατάλληλη διαδικασία αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις φοβίες των σκύλων.​Το FCBT (Free Choice Behavior Training) έχει απαπτυχθεί από τον Antoine Raymond και αποτελεί μία ακόμα καινοτομία στην εργαλειοθήκη του εκπαιδευτή για να μεταφέρει τον έλεγχο στον ίδιο τον σκύλο και να τον βοηθήσει να κάνει τις σωστές δικές του επιλογές.

Είναι συγγραφέας του (1)"Με τα μάτια του σκύλου σου" (ebook) και (2)"Who are you? Νόμιζα οτι σε ξέρω!" (ebook)
Το ηλεκτρονικό του βιβλίο (3) «Γιατί ο σκύλος μου...;» (ebook) αναλύει με απλά λόγια τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του λουριού και δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει πως η πραγματικότητα για τα σκυλιά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχει ακούσει και μάθει μέχρι σήμερα.

Στο "The Canine Behavior Expert" συνδυάζονται πρωτοποριακές τεχνικές και η Ολιστική Θετική Εκπαίδευσή Σκύλων με την Ψυχολογία Σκύλων. Στόχος είναι η θεραπεία των προβληματικών συμπεριφορών των σκύλων με τεχνικές οι οποίες επικεντρώνονται στην αιτία και όχι στο κουκούλωμα του προβλήματος.Χαρακτηριστικά αναφέρει «...έχουμε την επιθυμία να ελέγχουμε και αυτός είναι ο τρόπος με το οποίο γινόταν η εκπαίδευση των σκύλων μέχρι σήμερα. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να ξεχάσουμε πολλά από όσα γνωρίζουμε και να δείξουμε την πρόθεση να αφήσουμε τον έλεγχο από τα χέρια μας σε κάτι ποιο ικανό και καθαρό»

Χρησιμοποιεί μόνο επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης και έχει την μοναδική στην Ελλάδα και Ευρώπη εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες των σκύλων.
Είναι πιστοποιημένος Τεχνολόγος Συμπεριφοράς Σκύλων και ερευνητής της άμεσης μεταφοράς μηνυμάτων "εικόνας" μεταξύ σκύλων και ανθρώπων. 

Η επιτυχία στα περιστατικά του είναι μεγαλύτερη του 80%

Παρουσιάζει θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων και την εκπαίδευσή τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. «Τα προβλήματα που χρονίζουν και λιμνάζουν οφείλονται στους ανθρώπους και όχι στα σκυλιά » και συμπληρώνει «για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να θέλεις να το λύσεις, να συμμετέχεις, να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκολλήσεις από τον καναπέ και το τηλέφωνο. Αν δεν το κάνεις το πρόβλημα θα μείνει και θα μεγαλώσει. Την λύση την έχεις εσύ και μπορείς να το κάνεις. Το να μάθεις σε ένα ζώο 15 εντολές είναι αστείο, το να το μάθεις πως να μαθαίνει γρήγορα και ευχάριστα είναι η τέχνη της εκπαίδευσης ζώων»

Έχει τιμηθεί από το Canine Behavior Center of United Kingdom για τον ανατρεπτικό τρόπο προσέγγισης στην ανάλυση συμπεριφορών σκύλων.

«Είναι καιρός να αφήσουμε παλαιές συνήθειες στο πλάι. Η ανάλυση συμπεριφοράς είναι 10ετίες μπροστά από αυτά που βλέπουμε στην TV και στο internet. Το να μην τα γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό, όμως να του τα λες και να παραμένει κολλημένος σε παλαιότερες διαδικασίες χωρίς να δοκιμάζει/εκπαιδεύεται απλά δείχνει την αδυναμία του να ξεκολλήσει από την δομή μέσα από την οποία έχει προγραμματιστεί να σκέπτεται. Χρειάζεται Delete και Reset. Ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά τόσο για τους κηδεμόνες όσο και για τους εκπαιδευτές. Το ποιόν τρόπο θα διαλέξει κάποιος για να εκπαιδεύσει είναι ζήτημα γνώσεων από εκεί και πέρα υπάρχει ελεύθερη βούληση».

Ο Antoine Raymond έχει πολύχρονη πείρα στην εφαρμοσμένη τροποποίηση συμπεριφοράς και την θετική εκπαίδευση σκύλων.
Μετεκπαιδεύει υπάρχοντες εκπαιδευτές στις νέες τεχνικές εκπαίδευσης, βοηθώντας να παραμεριστούν παλαιές πρακτικές.
Βασική υποχρέωση και καθήκον του κάθε εκπαιδευτή είναι να μάθει να διαχειρίζεται την «σύνδεση» με τον εκάστοτε σκύλο. Να μπορεί να συντονίζεται και να «μιλάει» στον σκύλο.
Η διαφορά ανάμεσα στον εκπαιδευτή του σκύλου σας και αυτού που θα κάνει την αλλαγή είναι η επικοινωνία αυτή.

Διδάσκει OnLine και OnSite ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Σκύλων "Επιστημονική Εκπαίδευση Σκύλων" καθώς και τις ειδικότητες "Ψυχολογία Σκύλων", "Επιστήμη και Τεχνολογία στην εκπαίδευση των Ζώων","FCBT" και "Ειδικές Τεχνικές" στο Online Positive Dog Trainers Academy της Γαλλίας στα Ελληνικά - Αγγλικά - Γαλλικά

Η ύλη που διδάσκεται στο OnlinePDTA είναι δυναμική, δηλαδή το περιεχόμενο προσαρμόζεται ανάλογα με τα νεότερα δεδομένα στην σκηνή της εκπαίδευσης ζώων και σκύλων.
Το OnlinePDTA βασίζεται στο σύστημα GENESIS ένα πρωτότυπο περιβάλλον ολοκλήρωσης ανεπτυγμένο από τον ίδιο όπου η διδασκαλία υλοποιείται 100% Ηλεκτρονικά και Ζωντανά ανεβάζοντας την απόδοση του σπουδαστή στο μέγιστο και τις γνώσεις του στο υψηλότερο επίπεδο στον χώρο.

Ασχολείται επιστημονικά με την έρευνα της συμπεριφοράς των ζώων στους τομείς 

 • Νευροθεολογίας
 • Κοινωνικής ανάπτυξης ζώων
 • Κοινωνικής επικοινωνίας ζώων
 • Κοινωνικής οργάνωσης ζώων
 • Παιχνιδιού ζώων
 • Επιθετικότητας ζώων
 • Γονεϊκής συμπεριφοράς ζώων
 • Ηθική ζώων
 • Λειτουργικότητα συμπεριφορών ζώων
 • Ζωοφαρμακογνωσία
 • Αυτισμός

Έχει αναπτύξει το Canine Behavior Expert το πρωτοποριακό κέντρο όπου συνδυάζει την Ολιστική Θετική Εκπαίδευση Σκύλων και την Ψυχολογία Σκύλων με στόχο την διόρθωση των προβληματικών συμπεριφορών των σκύλων. Εκεί συμφιλιώνει την πληροφορική τεχνολογία στην υπηρεσία της συμπεριφοράς των ζώων με την υλοποίηση πρωτοπόρων τεχνολογιών καταγραφής συμπεριφορών αλλά και λύσεων που μεταφέρουν παραδοσιακές τεχνικές και μεθοδολογίες ένα βήμα παραπέρα με στόχο την καταστολή της βίας και την καλύτερη συνεργασία με τους σκύλους μας (και όχι μόνο τους σκύλους).
Χρησιμοποιεί μόνο Θετικές μεθόδους εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες των σκύλων, είναι συνεργάτης πολλών κτηνιατρικών κέντρω, αρθρογραφεί για θέματα σχετικά με τις προβληματικές και μη συμπεριφορές των σκύλων και παρουσιάζει θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τον κόσμο να δει μέσα από τα μάτια του σκύλου και κατά συνέπεια να λυθούν παρεξηγήσεις που ο σκύλος δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχουν.

Έχει αναπτύξει το Ευρωπαικό σύστημα FCBT (Free Choice Behavior Training) Εκπαίδευση Ελεύθερης Επιλογής Συμπεριφοράς που αποτελεί μια καινοτομία στην προσέγγιση των προβληματικών συμπεριφορών και της εκπαίδευσης ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων από τους εκπαιδευτές ψηλά. Απαιτείται παρατήρηση, τεχνική δεξιότητα, σωστή εφαρμογή τεχνικών  φιλικών με τα ζώα χωρίς προσκόλληση σε απαρχαιωμένες απόψεις και τεχνικές.

«Πιστεύω» μας λέει χαρακτηριστικά «ότι θέτουμε τις σχέσεις μας με τα σκυλιά μας πάνω σε μη ρεαλιστικές βάσεις, περιμένουμε πολλά από αυτά χωρίς να θέλουμε και να κουραστούμε να τους τα μάθουμε. Δεν μπορείς να ζητάς από τον σκύλο σου να μην ανεβαίνει στο τραπέζι όταν χωρίς να το γνωρίζεις τον επιβραβεύεις για την πράξη του αυτή !»

Έχει τιμηθεί από το Canine Behavior Center of United Kingdom για τον ανατρεπτικό τρόπο προσέγγισης στην ανάλυση συμπεριφορών σκύλων.

«Είναι καιρός να αφήσουμε παλαιές συνήθειες στο πλάι. Η ανάλυση συμπεριφοράς είναι 10ετίες μπροστά από αυτά που βλέπουμε στην TV και στο internet. Το να μην τα γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό, όμως να του τα λες κι να παραμένει κολλημένος σε παλαιότερες διαδικασίες χωρίς να δοκιμάζει/εκπαιδεύεται απλά δείχνει την αδυναμία του να ξεκολλήσει από την δομή μέσα από την οποία έχει προγραμματιστεί να σκέπτεται. Χρειάζεται Delete και Reset. Ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά τόσο για τους κηδεμόνες όσο και για τους εκπαιδευτές. Το ποιόν τρόπο θα διαλέξει κάποιος για να εκπαιδεύσει είναι ζήτημα γνώσεων απο εκεί και πέρα υπάρχει ελεύθερη βούληση».

Διδάσκει OnLine ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Σκύλων "Ολιστική Θετική Εκπαίδευση Σκύλων" καθώς και τις ειδικότητες "Ψυχολογία Σκύλων", "Επιστήμη και Τεχνολογία στην εκπαίδευση των Ζώων" και "FCBT" στο Online Positive Dog Trainers Academy της Γαλλίας.


Antoine Raymond

      Dip. Educateur Canine

      Dip. Comportementaliste

      Dip. Veterinary Assistant