Βιογραφικό

Ο Antoine Raymond γεννήθηκε το 1967 στη Γαλλία
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και είναι διπλωματούχος στον τομέα της Πληροφορικής Τεχνολογίας (Information Technology) από το OU of London με ειδικότητα στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση (integration) συστημάτων και δικτύων ευρείας κλίμακας και την Ασφάλεια Συστημάτων και Δικτύων με προϋπηρεσία 13 ετών στο χώρο.

Οι σπουδές του και οι ειδικότητές του στον χώρο της κυνολογίας περιλαμβάνουν πιστοποιημένες διακρίσεις στους τομείς:
(1) Ψυχολογία Σκύλων - Dip Dog Psychology - Canine Behavior Center of the United Kingdom
(2) Εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες σκύλων - Specialization Aggression, Phobias - Canine Behavior Center of the United Kingdom
(3) Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Dip Positive Dog Trainer - Star Dogs Trainers Academy GR
(4 α) Βοηθός Κτηνιάτρου - Dip Veterinary Assistant - Penn Foster Career School USA
(4 β) Διαχείριση φυσικού και ψυχολογικού τραύματος σκύλων στο πεδίο - CERT K9WildAid+ USA 
(5) Διατροφολογία κατοικιδίων - Dip Pet Nutritionist - Oplex Careers UK - CPD certified
(6) Ομοιοπαθητική Σκύλων από το - Dip Canine Homeopathy - Open College of the UK (με αριστείο)
(7) Εκπαίδευση παιδιών με την τεχνική της θετικής πειθαρχίας - Dip Positive Discipline - Child Care Lounged

(8) Εκπαίδευση Σκύλων Ιατρικής Ειδοποίησης & Ειδικής Υπηρεσίας Βοήθειας - Dip Medical Alert Dogs and Service Dogs Academy of Canada

(9) Animal Assisted Therapy - Oplex Careers UK - CPD certified 


Είναι μέλος των
IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants),
CBC (Canine Behavior Center of United Kingdom),
ACABC (Association of Companion Animal Behavior Counselors),
SFTR (National UK Therapist - Αναγνωρισμένος Θεραπευτής από το SFR Αγγλίας)
APDT (Association of Pet Dog Trainers)

Μαθήτευσε κοντά στους John Arahovitis, Bob Bailey, Ian Dunbar, Jane Donaldson, James O'Heare Ph.D., Nicole Wilde, Patricia B McConnell Ph.D., Turid Rugaas, Barry Eaton, Pamela J. Reid Ph.D., Grisha Stewart, Sue Sternberg, Alexandra Horowitz, Marc Bekoff και έχει μελετήσει την σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την συμπεριφορά και τα συναισθήματα των σκύλων.

Το 2004 ανέπτυξε το σύστημα Genesis, την μοναδική ευρωπαϊκή πλατφόρμα live τηλεκπαίδευσης εξειδικευμένης στον τομέα της κυνολογίας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα συμμετοχής και σπουδής ανεξάρτητα από την φυσική θέση του συμμετέχοντος

Εκπαιδεύει εκπαιδευτές σκύλων Ιατρικής Ειδοποίησης & Ειδικής Υπηρεσίας Βοήθειας, μια πολύ εξειδικευμένη και απαιτητική συνεργασία ανθρώπου και σκύλου όπου η συντροφικότητα, η αγάπη κατέχουν την πρώτη θέση και οι παλαιολιθικές απόψεις "αρχηγών" και "ιεραρχιών" απλά καταρρίπτονται ! 


Ανέπτυξε το πρώτο και μοναδικό CD ήχων για την κροτοφοβία το οποίο περιέχει τεράστια γκάμα ήχων οι οποίοι αν εφαρμοσθούν με την κατάλληλη διαδικασία αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις φοβίες των σκύλων.​

Το FCBT (Free Choice Behavior Training) έχει αναπτυχθεί από τον Antoine Raymond και αποτελεί μία ακόμα καινοτομία στην εργαλειοθήκη του εκπαιδευτή για να μεταφέρει τον έλεγχο στον ίδιο τον σκύλο και να τον βοηθήσει να κάνει τις σωστές δικές του επιλογές.

​Το 2019 ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του K9PA (Canine Prevention Action) το οποίο αποτελεί το μοναδικό ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης προβληματικών ροπών συμπεριφοράς σκύλων χρησιμοποιώντας Fuzzy Logic διαδικασίες ΠΡΙΝ αυτές παρουσιαστούν στο προσκήνιο

Είναι παραγωγός της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής Dog On Air! The Voice όπου παρουσιάζει τις νεότερες προσεγγίσεις της εκπαίδευσης και ψυχολογίας σκύλων μέσα από την εφαρμοσμένη επιστημονική ματιά. 

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 20.000 ώρες εφαρμοσμένης συμμετοχής στο πεδίο τόσο της εκπαίδευσης όσο και του επαναπροσδιορισμού συμπεριφοράς σκύλων με προβλήματα 

Είναι συγγραφέας του (1)"Με τα μάτια του σκύλου σου" (ebook) και (2)"Who are you? Νόμιζα ότι σε ξέρω!" (ebook)
Το ηλεκτρονικό του βιβλίο (3) «Γιατί ο σκύλος μου...;» (ebook) αναλύει με απλά λόγια τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του λουριού και δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει πως η πραγματικότητα για τα σκυλιά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχει ακούσει και μάθει μέχρι σήμερα.

Στο "Canine Healing" συνδυάζονται 

Πρωτοποριακές ενεργειακές τεχνικές 

Ολιστική Επιστημονική Εκπαίδευσή Σκύλων 

Ψυχολογία Σκύλων και Διατροφολογία

Στόχος είναι η θεραπεία των προβληματικών συμπεριφορών των σκύλων με τεχνικές οι οποίες επικεντρώνονται στην αιτία και όχι στο κουκούλωμα του προβλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει «...έχουμε την επιθυμία να ελέγχουμε και αυτός είναι ο τρόπος με το οποίο γινόταν η εκπαίδευση των σκύλων μέχρι σήμερα. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να ξεχάσουμε πολλά από όσα γνωρίζουμε και να δείξουμε την πρόθεση να αφήσουμε τον έλεγχο από τα χέρια μας σε κάτι ποιο ικανό και καθαρό»

Χρησιμοποιεί μόνο επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης και έχει την μοναδική στην Ελλάδα και Ευρώπη εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες των σκύλων.

Είναι Πιστοποιημένος Τεχνολόγος Συμπεριφοράς και Πιστοποιημένος Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων και ερευνητής της άμεσης μεταφοράς μηνυμάτων "εικόνας" μεταξύ σκύλων και ανθρώπων. 


Τονίζει "... δεν έχετε ιδέα τι ταΐζετε τα σκυλιά σας. Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Τροφές "ολοκληρωμένες" και με "φυσικά συστατικά" δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η λειτουργικότητα μιας τροφής πρέπει να "μιλάει" στα κύτταρα του σκύλου, τότε αρχίζει η αλλαγή. Αυτά που ταΐζουμε τα σκυλιά μας στέλνουν στα κύτταρα εντολές για την ανάπτυξη των προβλημάτων υγείας και συμπεριφοράς που βλέπουμε γύρω μας..."

Η επιτυχία στα περιστατικά του είναι μεγαλύτερη του 80%.

Παρουσιάζει θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων και την εκπαίδευσή τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας. «Τα προβλήματα που χρονίζουν και λιμνάζουν οφείλονται στους ανθρώπους και όχι στα σκυλιά » και συμπληρώνει «για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να θέλεις να το λύσεις, να συμμετέχεις, να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκολλήσεις από τον καναπέ και το τηλέφωνο. Αν δεν το κάνεις το πρόβλημα θα μείνει και θα μεγαλώσει. Την λύση την έχεις εσύ και μπορείς να το κάνεις. Το να μάθεις σε ένα ζώο 15 εντολές είναι αστείο, το να το μάθεις πως να μαθαίνει γρήγορα και ευχάριστα είναι η τέχνη της εκπαίδευσης ζώων»

Έχει τιμηθεί από το Canine Behavior Center of United Kingdom για τον ανατρεπτικό τρόπο προσέγγισης στην ανάλυση συμπεριφορών σκύλων.
«Είναι καιρός να αφήσουμε παλαιές συνήθειες στο πλάι. Η ανάλυση συμπεριφοράς είναι 10ετίες μπροστά από αυτά που βλέπουμε στην TV και στο internet. Το να μην τα γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό, όμως να του τα λες και να παραμένει κολλημένος σε παλαιότερες διαδικασίες χωρίς να δοκιμάζει/εκπαιδεύεται απλά δείχνει την αδυναμία του να ξεκολλήσει από την δομή μέσα από την οποία έχει προγραμματιστεί να σκέπτεται. Χρειάζεται Delete και Reset. Ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά τόσο για τους κηδεμόνες όσο και για τους εκπαιδευτές. Το ποιόν τρόπο θα διαλέξει κάποιος για να εκπαιδεύσει είναι ζήτημα γνώσεων από εκεί και πέρα υπάρχει ελεύθερη βούληση».

Ο Antoine Raymond έχει πολύχρονη πείρα στην εφαρμοσμένη (field) επαναφορά συμπεριφοράς και την επιστημονική εκπαίδευση σκύλων.

Μετεκπαιδεύει εκπαιδευτές στις νέες τεχνικές εκπαίδευσης, βοηθώντας να παραμεριστούν παλαιές πρακτικές.
Βασική υποχρέωση και καθήκον του κάθε εκπαιδευτή είναι να μάθει να διαχειρίζεται την «σύνδεση» με τον εκάστοτε σκύλο. Να μπορεί να συντονίζεται και να «μιλάει» στον σκύλο.
Η διαφορά ανάμεσα στον εκπαιδευτή του σκύλου σας και αυτού που θα κάνει την αλλαγή είναι η επικοινωνία αυτή.

Διδάσκει στην Γαλλία OnLine και OnSite ως Επιστημονικός Εκπαιδευτής :
"Επιστημονική Εκπαίδευση Σκύλων" καθώς και τις ειδικότητες "Ψυχολογία Σκύλων", "Επιστήμη και Τεχνολογία στην εκπαίδευση των Ζώων","FCBT" ,"Λειτουργική Διατροφή" και "Ειδικές Τεχνικές" στο The Online K9 University Γαλλίας στα Ελληνικά - Αγγλικά - Γαλλικά
Η ύλη που διδάσκεται στο The Online K9 University είναι δυναμική, δηλαδή το περιεχόμενο προσαρμόζεται ανάλογα με τα νεότερα δεδομένα στην σκηνή της εκπαίδευσης ζώων και σκύλων.
​Το The Online K9 University βασίζεται στο σύστημα GENESIS ένα πρωτότυπο περιβάλλον ολοκλήρωσης ανεπτυγμένο από τον ίδιο όπου η διδασκαλία υλοποιείται 100% Ηλεκτρονικά και Ζωντανά ανεβάζοντας την απόδοση του σπουδαστή στο μέγιστο και τις γνώσεις του στο υψηλότερο επίπεδο στον χώρο.

Στο Canine Healing συνδυάζει την Ολιστική Επιστημονική Εκπαίδευση Σκύλων την Ψυχολογία Σκύλων και τις Ενεργειακές Θεραπείες με στόχο την διόρθωση των προβληματικών συμπεριφορών των σκύλων. Εκεί συμφιλιώνει την πληροφορική τεχνολογία στην υπηρεσία της συμπεριφοράς των ζώων με την υλοποίηση πρωτοπόρων τεχνολογιών καταγραφής συμπεριφορών αλλά και λύσεων που μεταφέρουν παραδοσιακές τεχνικές και μεθοδολογίες ένα βήμα παραπέρα με στόχο την καταστολή της βίας και την καλύτερη συνεργασία με τους σκύλους μας (και όχι μόνο τους σκύλους).

Χρησιμοποιεί μόνο Θετικές μεθόδους εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες των σκύλων, είναι συνεργάτης πολλών κτηνιατρικών κέντρων,αρθρογραφεί για θέματα σχετικά με τις προβληματικές και μη συμπεριφορές των σκύλων και παρουσιάζει θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τον κόσμο να δει μέσα από τα μάτια του σκύλου και κατά συνέπεια να λυθούν παρεξηγήσεις που ο σκύλος δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχουν.

Έχει αναπτύξει το Ευρωπαϊκό σύστημα FCBT (Free Choice Behavior Training) Εκπαίδευση Ελεύθερης Επιλογής Συμπεριφοράς που αποτελεί μια καινοτομία στην προσέγγιση των προβληματικών συμπεριφορών και της εκπαίδευσης ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων από τους εκπαιδευτές ψηλά. Απαιτείται παρατήρηση, τεχνική δεξιότητα, σωστή εφαρμογή τεχνικών φιλικών με τα ζώα χωρίς προσκόλληση σε απαρχαιωμένες απόψεις και τεχνικές.
«Πιστεύω» μας λέει χαρακτηριστικά «ότι θέτουμε τις σχέσεις μας με τα σκυλιά μας πάνω σε μη ρεαλιστικές βάσεις, περιμένουμε πολλά από αυτά χωρίς να θέλουμε και να κουραστούμε να τους τα μάθουμε. Δεν μπορείς να ζητάς από τον σκύλο σου να μην ανεβαίνει στο τραπέζι όταν χωρίς να το γνωρίζεις τον επιβραβεύεις για την πράξη του αυτή !»
Ασχολείται επιστημονικά με την έρευνα της συμπεριφοράς των ζώων στους τομείς

 • Νευροθεολογίας
 • Κοινωνικής ανάπτυξης ζώων
 • Κοινωνικής επικοινωνίας ζώων
 • Κοινωνικής οργάνωσης ζώων
 • Παιχνιδιού ζώων
 • Επιθετικότητας ζώων
 • Γονεϊκής συμπεριφοράς ζώων
 • Ηθικής ζώων
 • Λειτουργικότητας συμπεριφορών ζώων
 • Ζωοφαρμακογνωσίας
 • Αυτισμού ως κανάλι κατανόησης των ζώων


The Online K9 University
onlinePDTA@gmail.com
+306931547408