Βιογραφικό

Ο Α Raymond ( The CBE - Educateur Canine Comportementaliste) γεννήθηκε το 1967 στην Κυανή Ακτή και είναι διπλωματούχος στον τομέα της Πληροφορικής Τεχνολογίας (Information Technology) από το OU of London με ειδικότητα στην ανάπτυξη και υποστήριξη δικτύων ευρείας κλίμακας.

Είναι απόφοιτος του Star Dogs Trainers Academy Hellas με παράλληλη ειδικότητα στην Ψυχολογία Σκύλων (Dog Psychology) από το CBC UK (Canine Behavior Center of United Kingdom) και κάτοχος του τίτλου Veterinary Assistant (Βοηθός Κτηνιάτρου) από το Penn Foster Career School USA και CPD certified διατροφολόγος κατοικιδίων από το Oplex Careers UK

Είναι μέλος των IAABC (International Association of Animal Behavior Consultants) CBC (Canine Behavior Center of United Kingdom) ACABC (Association of Companion Animal Behavior Counselors)

Έχει γράψει το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) «Γιατί ο σκύλος μου...;» και είναι ο παραγωγός του CD ήχων για την κροτοφοβία που κυλοφορεί από το Star Dogs Hellas.

Ασχολείται επιστημονικά με την έρευνα της συμπεριφοράς των ζώων στους τομείς 

 • Νευροθεολογίας
 • Κοινωνικής ανάπτυξης ζώων
 • Κοινωνικής επικοινωνίας ζώων
 • Κοινωνικής οργάνωσης ζώων
 • Παιχνιδιού ζώων
 • Επιθετικότητας ζώων
 • Γονεϊκής συμπεριφοράς ζώων
 • Ηθική ζώων
 • Λειτουργικότητα συμπεριφορών ζώων
 • Ζωοφαρμακογνωσία
 • Αυτισμός

Έχει αναπτύξει το Canine Behavior Expert το πρωτοποριακό κέντρο όπου συνδυάζει την Ολιστική Θετική Εκπαίδευση Σκύλων και την Ψυχολογία Σκύλων με στόχο την διόρθωση των προβληματικών συμπεριφορών των σκύλων. Εκεί συμφιλιώνει την πληροφορική τεχνολογία στην υπηρεσία της συμπεριφοράς των ζώων με την υλοποίηση πρωτοπόρων τεχνολογιών καταγραφής συμπεριφορών αλλά και λύσεων που μεταφέρουν παραδοσιακές τεχνικές και μεθοδολογίες ένα βήμα παραπέρα με στόχο την καταστολή της βίας και την καλύτερη συνεργασία με τους σκύλους μας (και όχι μόνο τους σκύλους).
Χρησιμοποιεί μόνο Θετικές μεθόδους εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην επιθετικότητα και τις φοβίες των σκύλων, είναι συνεργάτης πολλών κτηνιατρικών κέντρω, αρθρογραφεί για θέματα σχετικά με τις προβληματικές και μη συμπεριφορές των σκύλων και παρουσιάζει θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τον κόσμο να δει μέσα από τα μάτια του σκύλου και κατά συνέπεια να λυθούν παρεξηγήσεις που ο σκύλος δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχουν.

Έχει αναπτύξει το Ευρωπαικό σύστημα FCBT (Free Choice Behavior Training) Εκπαίδευση Ελεύθερης Επιλογής Συμπεριφοράς που αποτελεί μια καινοτομία στην προσέγγιση των προβληματικών συμπεριφορών και της εκπαίδευσης ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων από τους εκπαιδευτές ψηλά. Απαιτείται παρατήρηση, τεχνική δεξιότητα, σωστή εφαρμογή τεχνικών  φιλικών με τα ζώα χωρίς προσκόλληση σε απαρχαιωμένες απόψεις και τεχνικές.

«Πιστεύω» μας λέει χαρακτηριστικά «ότι θέτουμε τις σχέσεις μας με τα σκυλιά μας πάνω σε μη ρεαλιστικές βάσεις, περιμένουμε πολλά από αυτά χωρίς να θέλουμε και να κουραστούμε να τους τα μάθουμε. Δεν μπορείς να ζητάς από τον σκύλο σου να μην ανεβαίνει στο τραπέζι όταν χωρίς να το γνωρίζεις τον επιβραβεύεις για την πράξη του αυτή !»

Έχει τιμηθεί από το Canine Behavior Center of United Kingdom για τον ανατρεπτικό τρόπο προσέγγισης στην ανάλυση συμπεριφορών σκύλων.

«Είναι καιρός να αφήσουμε παλαιές συνήθειες στο πλάι. Η ανάλυση συμπεριφοράς είναι 10ετίες μπροστά από αυτά που βλέπουμε στην TV και στο internet. Το να μην τα γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό, όμως να του τα λες κι να παραμένει κολλημένος σε παλαιότερες διαδικασίες χωρίς να δοκιμάζει/εκπαιδεύεται απλά δείχνει την αδυναμία του να ξεκολλήσει από την δομή μέσα από την οποία έχει προγραμματιστεί να σκέπτεται. Χρειάζεται Delete και Reset. Ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά τόσο για τους κηδεμόνες όσο και για τους εκπαιδευτές. Το ποιόν τρόπο θα διαλέξει κάποιος για να εκπαιδεύσει είναι ζήτημα γνώσεων απο εκεί και πέρα υπάρχει ελεύθερη βούληση».

Διδάσκει OnLine ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Σκύλων "Ολιστική Θετική Εκπαίδευση Σκύλων" καθώς και τις ειδικότητες "Ψυχολογία Σκύλων", "Επιστήμη και Τεχνολογία στην εκπαίδευση των Ζώων" και "FCBT" στο Online Positive Dog Trainers Academy της Γαλλίας.


Antoine Raymond

      Dip. Educateur Canine

      Dip. Comportementaliste

      Dip. Veterinary Assistant