Προβλήματα με λύσεις

Είναι ορισμένες φορές που νοιώθουμε ότι έχουμε φτάσει στα όριά με τον σκύλο μας. Είναι οι περιπτώσεις εκείνες που έχουμε αγνοήσει για καιρό κάποια πράγματα που μας ενοχλούσαν πιστεύοντας ότι με τον καιρό θα ξεπεραστούν. Με σύμμαχο την παραπληροφόρηση και τις λανθασμένες ενέργειες το πρόβλημα οξύνεται και φτάνουμε ποια στο κρίσιμο ερώτημα : «και τώρα τι κάνουμε ;».

Η τηλεόραση και οι ανέφικτες προσδοκίες, μας κάνουν να έχουμε από τον τετράποδο σύντροφό μας μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Ξεχνάμε ότι είναι σκύλος και του προσδίδουμε «ετικέτες» και τοποθετήσεις που μόνο στην σφαίρα της φαντασίας ανήκουν. Μαζί θα ξεχωρίσουμε το αυτονόητο για τον σκύλο αλλά δύσκολο για τον άνθρωπο: Ποια είναι η αναμενόμενη φυσιολογική συμπεριφορά του σκύλου και τι θεωρεί ο ίδιος ασφαλές ή μη. Θα αλλάξουμε το πρίσμα που ο ιδιοκτήτης βλέπει τον σκύλο του, από ανταγωνιστή σε συναγωνιστή, και θα δούμε πως ο ιδιοκτήτης μπορεί να αναγνωρίσει «τι του λέει ο σκύλος του».

Τα περισσότερα προβλήματα με τα σκυλιά μας προκύπτουν από το γεγονός της υπερέντασης που αυτά βιώνουν μέσα στην καθημερινότητά τους. Καθώς οι ρυθμοί της ζωής μας όλο και περισσότερο εντείνονται, αναπόφευκτα αυτό αντανακλάται και πάνω στα σκυλιά μας.

Η κάθε κατηγορία είναι από μόνη της μια ειδική δομή η οποία μαζί με την ιδιαιτερότητα του σκύλου αλλά και του περιβάλλοντος που αυτός ζει και μεγαλώνει αποτελούν ένα πολύπλοκο παζλ. Προσδοκία του προγράμματος είναι η «ηρεμία» του σκύλου, η ελάττωση του επιπέδου του στρες που αυτός νοιώθει και η αλλαγή του μονοπατιού σκέψης.

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την εξειδίκευση να το πετύχουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε καν τα χέρια μας.

Για προγραμματισμό συνεδρίας καλέστε στο 6945334510


Antoine Raymond

Τεχνολόγος Ψυχολογίας Σκύλων

Εξειδίκευση: Επιθετικότητα -Φοβίες

Ειδικός Ολιστικός Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Βοηθός Κτηνιάτρου (VA Penn Foster USA)
www.PositiveTraining.gr -
calm_dogs@yahoo.gr

Τηλ - 6945 334510


© Canine Healing Europe, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε