Άγχος Αποχωρισμού

Ένας μύθος υπάρχει μεταξύ εκπαιδευτών, κτηνιάτρων, συμπεριφοριστών και κηδεμόνων σκύλων πως το άγχος αποχωρισμού (ΑΑ) είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί.

Και όμως, γνωρίζω από προσωπική εμπειρία - και από πλήθος ερευνών- πως το ΑΑ διορθώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Η εμπειρία λέει πως 3 στα 4 περιστατικά έχουν 100% επίλυση του προβλήματος και μπορούν να απαλλαγούν από τα προβλήματα που το ΑΑ κουβαλάει.
Γιατί επομένως αυτός ο μύθος είναι τόσο διαδεδομένος και επίμονος;
Κυρίως διότι η διαδικασία της θεραπείας είναι αργή ενώ παράλληλα υλοποιείται και αναπτύσσεται με λάθος τρόπο το πρωτόκολλο. Έτσι ενώ η πρόοδος δεν είναι και τόσο εμφανής στα αρχικά στάδια οι κηδεμόνες και οι εκπαιδευτές βγάζουν το λάθος συμπέρασμα ότι η περίπτωση του σκύλου ανήκει στην κατηγορία εκείνη που δεν διορθώνεται, με αποτέλεσμα ο μύθος να δυναμώνει.

Στην προσέγγισή μας θα μάθετε πως να κάνετε την θεραπεία του ΑΑ εφικτή, παρατηρώντας την συμπεριφορά και την γλώσσα του σώματος του σκύλου έτσι ώστε να εφαρμόσετε την κατάλληλη αγωγή.
Χρησιμοποιώντας ειδικές στρατηγικές διαχείρισης, τεχνολογία, και φαρμακολογία (ο κτηνίατρος ορίζει όχι εσείς όταν κριθεί απαραίτητο), θα μάθετε πως να αναπτύξετε το κατάλληλο πρωτόκολλο τροποποίησης συμπεριφοράς και εκπαίδευσης με σκοπό την ριζική απομάκρυνση της αιτίας και όχι το κουκούλωμα του συμπτώματος.
Θα αναπτύξετε τις δεξιότητες για το πως θα εκπαιδεύετε τους γύρω σας να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που θα τους υλοποιήσουμε, καθώς η συστηματική εργασία από μέρους τους είναι μια βασική παράμετρος για την επιτυχία της όλης προσπάθειας.
Το ΑΑ επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό σκυλιών τα οποία μαζί με τους κηδεμόνες τους έχουν ανάγκη από ποιοτική και εξειδικευμένη υποστήριξη.
Το SA treatment έχει αναπτυχθεί για να είναι βατό και εφαρμόσιμο για τον απλό κηδεμόνα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ΑΑ και έχει την επιθυμία να αφιερώσει χρόνο και επιμονή για την επίλυσή του.

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την εξειδίκευση να το πετύχουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε καν τα χέρια μας.

Για προγραμματισμό συνεδρίας καλέστε στο 6945334510


Antoine Raymond

Τεχνολόγος Ψυχολογίας Σκύλων 

Εξειδίκευση: Επιθετικότητα -Φοβίες

Ειδικός Ολιστικός Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Βοηθός Κτηνιάτρου (VA Penn Foster USA)
www.PositiveTraining.gr -
calm_dogs@yahoo.gr

Τηλ - 6945 334510

© Canine Healing Europe, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε