ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Είναι Διατροφολόγος κατοικίδιων, Θετικός Εκπαιδευτής Ζώων, Τεχνολόγος Συμπεριφοράς Ζώων, Βοηθός Κτηνιάτρου και Ολιστικός Θεραπευτής, 5 σε 1

BY ONLINEPDTA

Προσοχή ! : Καμία ειδικότητα ΔΕΝ αντικαθιστά τον κτηνίατρό σας. 

Η συνεργασία μαζί του είναι απαραίτητη !

Ο Antoine Raymond είναι διατροφολόγος ζώων συντροφιάς και παραγωγός ειδικών διατροφικών πρωτοκόλλων για την ουσιαστική θεραπεία προβλημάτων συμπεριφοράς μέσω της δίαιτας του σκύλου σας. Παράλληλα αξιοποιεί την ειδικότητα του Βοηθού Κτηνιάτρου για την ωφέλιμη συνεργασία με τον θεράποντα κτηνίατρο του κατοικιδίου σας και ως ολιστικός θεραπευτής βλέπει το ζώο ως ολότητα που επηρεάζει και επηρεάζεται από ΟΛΑ.

Η ολιστική του προσέγγιση βεβαιώνει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του κατοικίδιού σας, όχι μόνο για την διατροφή του, αλλά και για την ολοκλήρωσή του ως οντότητα.

«Όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους τόσο στην κάθε ύπαρξη αλλά και μεταξύ μας. Αν συνειδητοποιήσουμε την σχέση που έχει η σκέψη μας με τη θέση πάρκινγκ που χάσαμε και αυτό που πίνουμε με την συμπεριφορά του σκύλου μας, κάτι αρχίζει και αλλάζει !»

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τον τομέα της διατροφής των κατοικιδίων μας.

Ταΐζουμε τα ζώα μας σωστά ;

Οι επιλογές που υπάρχουν για να το κάνουμε σωστά είναι πολλές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως γνωρίζουμε πως πρέπει να το κάνουμε, τι πρέπει να επιλέξουμε και πως πρέπει να το συνδυάσουμε όχι μόνο ως τροφή αλλά και ως ενέργεια. Ως συνέπεια το καλύτερο δεν μπορεί να απελευθερώσει το δυναμικό του ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα. Τι να την κάνεις την Porche αν δεν έχεις τον δρόμο ή έχεις ακατάλληλο δρόμο.

Τι είναι ο διατροφολόγος κατοικίδιων ζώων συντροφιάς ;

Βασικά κάποιος ο οποίος έχει σπουδάσει διατροφολογία ζώων συντροφιάς και συμβάλει στην καλή υγεία και μακροζωία του κατοικίδιου μας από μέσα προς τα έξω, συχνά συνεργαζόμενος με εναλλακτικές προσεγγίσεις που δίνουν το πλεονέκτημα της απουσίας των παρενεργειών των χημικών σκευασμάτων.

Το κλειδί είναι να εστιάσουμε στην διατροφή από όλες τις γωνίες τόσο επιστημονικά όσο και ολιστικά.

Γιατί είναι σημαντική η συνεργασία με έναν διατροφολόγο κατοικίδιων ;

Ιδανικά, για περισσότερες προληπτικές επεμβάσεις/ενέργειες, όμως αυτό που συναντάμε είναι ζώα τα οποίο έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας όπως αλλεργίες, πρόβλημα στα νεφρά ή την καρδιά αλλά και ζητήματα συμπεριφοράς όπου η διατροφή αποτελεί καταλίτη για την πετυχημένη αντιμετώπιση με τον λιγότερο παρεμβατικό τρόπο. Η αναβάθμιση της διατροφής είναι στοιχείο κλειδί για οποιοδήποτε πλάνο θεραπείας.


Πότε πρέπει να αρχίσει η προληπτική θεραπεία ;

Από την κουταβίσια ηλικία, ή αν δεν γίνεται διαφορετικά, από την στιγμή που ο σκύλος έρθει στα χέρια του νέου του κηδεμόνα. Υπάρχουν πολλές ακολουθίες μόδας στην βιομηχανία διατροφής κατοικίδιων και ειδικά των σκύλων όπως, η αυστηρή ωμοφαγία και η ξηρά διατροφή. Οι προβληματισμένοι κηδεμόνες έρχονται με ερωτήσεις «διάσωσης» από την υπέρ πληροφόρηση / παραπληροφόρηση και την ανάγκη καθοδήγησης ώστε να αποσαφηνίσουν την υπερβολή και την παρανόηση και να κατασταλάξουν στο τι είναι πραγματικό, ωφέλιμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο για τον σκύλο τους. Μαζί είτε θα φτιάξουμε μια σπιτική δίαιτα είτε θα επιλέξουμε κάποιο από τα προϊόντα της αγοράς και θα κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις καθώς ο σκύλος μεγαλώνει.

Τι συμβουλές δίνετε συνήθως ;

Η βασική συμβουλή είναι πάντα «κάντε reset στον τρόπο που σκέφτεστε». Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα εργαλεία που έχετε στην διάθεσή σας και αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε το ζώο σας.

Καθώς το κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό η αρχική προσέγγιση περιλαμβάνει με την λήψη ενδελεχούς ιστορικού, και συνεργασία με τον κτηνίατρο, ανάλυση της διατροφής του σκύλου, ανάλυση της επιρροής της διατροφής στην ζωή του ζώου, ειδικές εξετάσεις, αλλαγές στην διατροφή του ζώου, σύγκλιση του διατροφικού πλάνου με την αλλαγή στην ρουτίνα του ζώου, συμπεριφοριστικό profiling, ολιστικό follow up.


Τι αποτελέσματα βλέπετε ;

Καταπληκτικά, είναι συγκινητικό όμως να βλέπεις πως η αλλαγή του σκύλου οδηγεί και την οικογένειά του να αλλάξει τρόπο σκέψης και συνεπώς ζωής και διατροφής.

Ο άνθρωπος έχει αποκοπεί από την φύση. Το κατοικίδιό του είναι ο τρόπος για να επανασυνδεθεί. Το ζωικό βασίλειο το γνωρίζει και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε ένα βήμα πίσω ως ανθρωπότητα. Είναι η στιγμή μα κάνουμε την υπέρβαση!

Τι θα πρέπει οι κηδεμόνες να προσέχουν σχετικά με την τροφή του ζώου τους ;

Διαβάστε με προσοχή τα συστατικά της τροφής του σκύλου σας. Προσέχετε ιδιαίτερα τροφές όπου το κρέας απουσιάζει από τα 3 πρώτα συστατικά, γεγονός που σημαίνει ότι η τροφή βασίζεται λιγότερο σε προϊόντα που έχουν ζωική προέλευση. Να επιλέγετε grain-free ή whole grains συνταγές για τη αποφυγή αλλεργιών. Προσοχή στην «καταγωγή» των τροφών καθώς ισχύουν διαφορετικοί κανόνες ανά χώρα προέλευσης για τις φάρμες που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, ορμόνες ανάπτυξης και αντιβιοτικά και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το τελικό προϊόν.

Όσο αναλυτικότερη είναι η λίστα των συστατικών τόσο οι πιθανότητες το προϊόν που επιλέγετε να είναι καλύτερο, η εταιρεία θα πρέπει να θέλει να γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα στην συσκευασία που αγοράζετε !

Πως επικοινωνεί κάποιος μαζί σας ;

Μπορείτε να καλέστε στο 6945334510 ή να στείλετε Email στο calm_dogs@yahoo.gr 

© Canine Healing Europe, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε