Workshops

     Μήπως το σκυλί σας έχει μια κακή συνήθεια ή συμπεριφορά που θέλετε να σταματήσετε; Μήπως το σκυλί σας ακούει μόνο όταν το θέλει; Χρειάζεστε βοήθεια για να διδάξετε στο σκυλί σας νέα κόλπα και εντολές;Αν η απάντηση σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω είναι ναι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος

Ο Κάδμος από το CBE είναι ένας διάσημος Ψυχολόγος σκυλιών που έχει αναπτύξει την τεχνολογική και γνωστική υποδομή για να βοηθά τα σκυλιά να «επιστρέφουν» στις αποδεκτές τους συμπεριφορές, αλλά και να εκπαιδεύονται με τεχνικές που αναδεικνύουν την ελευθερία επιλογής από τον σκύλο προσφέροντάς του ασφάλεια και δυνατότητα να προτιμήσει το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Παράλληλα γράφει ένα κατανοητό και άμεσο βιβλίο σχετικά με τις λάθος απόψεις και τους μύθους που περιτριγυρίζουν τα σκυλιά και ταξιδεύει online προσφέροντας ομιλίες για την αφύπνιση των κηδεμόνων σκύλων και την επικοινωνία των ανθρώπων με τα σκυλιά τους.Στην πραγματικότητα, ο Κάδμος έχει αποκαταστήσει μεγάλο αριθμό προβληματικών σκύλων σε μία μόνο επίσκεψη. Δύσκολο να το πιστέψετε; Όχι αν καταλαβαίνετε τις αρχές της Ψυχολογίας Σκύλων, της θετικής ενίσχυσης και της επικοινωνίας σκυλιών."Τα περισσότερα από τα προβλήματα που καλούμαι να επιλύσω προκαλούνται από τους κηδεμόνες του σκύλου που κάνουν πράγματα που μπερδεύουν το σκυλί ή στέλνουν το αντίθετο μήνυμα από ό, τι σκοπεύουν να πουν" εξηγεί ο Κάδμος . "Δείχνω στους ανθρώπους πώς να επικοινωνούν αυτό που θέλουν (και δεν θέλουν) από το σκυλί τους με τρόπο που καταλαβαίνει, σέβεται και βλέπει ο σκύλος".Μερικά από τα μυστικά της εκπαίδευσης του σκύλου του Κάδμος είναι τόσο απλά και εύκολα, που σοκάρουν τους ανθρώπους που δουλεύουν τόσο αποτελεσματικά."Δείχνω στους ανθρώπους πώς να ενσωματώσουν μικροσκοπικές αλλαγές στα πράγματα που κάνουν με το σκυλί τους κάθε μέρα. Τη σίτιση, τα χάδια, την βόλτα , την ομιλία κ.λπ. Οι περισσότερες αλλαγές είναι τόσο λεπτές, που οι περισσότεροι τις κάνουν χωρίς σκέψη. Αλλά κάθε φορά που τις εκτελούν πρόκειται για μια μικρή/σύντομη συνεδρία εκπαίδευσης / τροποποίησης συμπεριφοράς που βοηθά το σκυλί σας να σας καταλάβει καλύτερα και σε σέβεται.»


Ο Κάδμος άρχισε να ασχολείται με τα εργαστήρια συμπεριφοράς σκυλιών για να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους από ό, τι μπορεί με τις προσωπικές του συνεδρίες συμπεριφοράς. Χρησιμοποιεί μόνο θετικές ενισχύσεις και μεθόδους χωρίς βια και εξαναγκασμό για να εξασφαλίσει ότι ο σκύλος θέλει να συνεργαστεί αντί να «υπακούει» διότι φοβάται την τιμωρία ή τα αντίποινα.

Τα εργαστήρια είναι πολύ διασκεδαστικά, γεμάτα με χιουμοριστικές ιστορίες των σκύλων που συνεργάστηκε ο Κάδμος και με αναλογίες που κάνουν εύκολο να καταλάβεις πώς βλέπει το σκυλί σου τα πράγματα και από πού προέρχεται. Είναι περιεκτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα και παρουσιάζονται με άνεση και μεταδοτικότητα.

Ο Κάδμος διδάσκει εκπαίδευση, ψυχολογία σκύλων και ειδικές τεχνικές τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Γαλλικά και Αγγλικά.

«Είναι καιρός » μας λέει ο Κάδμος «οι σκεπτομορφές μας να αλλάξουν. Πρακτικές και τεχνικές γνωστές εδώ και 10ετίες να έρθουν κοντά στον κόσμο και να δώσουμε περισσότερό έλεγχο στον σκύλο για την ζωή του. Ξέρει να λύνει προβλήματα και να κάνει τις σωστές επιλογές»

Ενώ οι συμβουλές συμπεριφοράς και τα μυστικά της εκπαίδευσης σκυλιών είναι ο κορυφαίος λόγος για τους οποίους οι άνθρωποι έρχονται στα εργαστήριά του, ένας δεύτερος λόγος είναι οι ελεύθερες ερωτήσεις και η «ζωντανή» εκτίμηση που μπορεί να κάνει στον σκύλο σας, αφού στα εργαστήρια ο σκύλος είναι ο επίτιμος καλεσμένος.

Τα εργαστήρια είναι ολοήμερα και δεν πραγματοποιούνται σε παραδοσιακούς χώρους αλλά μέσα στη φύση, έτσι ώστε να υπάρχει άνεση και αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των σκυλιών. Οπότε σας συνιστούμε να φέρετε το σημειωματάριό σας για να κρατάτε σημειώσεις, μια καρέκλα ή στρωσίδι για την άνεσή σας, καθώς και ότι θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο για τον σκύλο σας.