Οι επιστήμονες εκπαιδεύουν σκύλους για την ανίχνευση του COVID-19

2020-05-11
www.onlinek9university.eu
www.onlinek9university.eu

Οι επιστήμονες εκπαιδεύουν σκύλους για την ανίχνευση του COVID-19

Ένα νέο πρόγραμμα στην κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια ενεργοποιεί την ικανότητα της μύτης του σκύλου για την ανίχνευση του COVID-19. Οι επιστήμονες εργάζονται με τα σκυλιά προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι δυνατή η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου στους ανθρώπους.

Είναι αλήθεια πως παρακολουθώ την πορεία αυτή με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς από μόνο του το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική είδηση σημειώνοντας οτι τα σκυλιά που θα έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τον COVID-19 θα το κάνουν σε άτομα ασυμπτωματικά.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο σκύλος για ακόμα μια φορά θα παίξει έναν ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο χρησιμοποιώντας απλά την ιδιαίτερη φυσική του ικανότητα. Καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν και οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να επιστρέφουν στην «σχετική» κανονικότητά τους και οι κοινωνικές αποστάσεις μικραίνουν, ο σκύλος στο εγγύς μέλλον θα μπορέσει να αποτελέσει το τέλειο εργαλείο της άμεσης ειδοποίησης.

Όπως γνωρίζουμε τα σκυλιά που ανιχνεύουν τον καρκίνο είναι γνωστά από 1980. Αυτή η ιδιαίτερη οσμή που παράγεται από τα κύτταρα ανιχνεύεται στο αίμα, στο σάλιο, τα ούρα και την αναπνοή και μπορεί να ανιχνευθεί από την ευαίσθητη μύτη του σκύλου η οποία αποτελείται από περίπου 300 εκατομμύρια ανιχνευτές οσμών. Συγκρίνοντας την μύτη του με αυτή του ανθρώπου (περίπου 6 εκατομμύρια ανιχνευτές οσμών) καταλαβαίνουμε πως είναι δυνατό να ανιχνεύσει ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη διαλυμένο σε 4 ολυμπιακές πισίνες (!)

Για τα περισσότερα σκυλιά απαιτείται εκπαίδευση περίπου 6 μηνών για την ανίχνευση μιας συγκεκριμένης οσμής και η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και για τον COVID-19

Όπως είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ο εκπαιδευτής και ο σκύλος ακολουθούν ειδικά πρωτόκολλα προετοιμασίας και εκπαίδευσης και πως η ιδιαίτερη αφοσίωση και συνέπεια παράλληλα με την Θετική Εκπαίδευση και εξειδίκευση φέρνουν την εξαιρετική αυτή ευκαιρία στην διάθεση του ανθρώπινου είδους.

Στο OnlineK9University η ενσωμάτωση και αυτής της εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί όταν αναπτυχθεί η ασφαλής έκθεση του σκύλου και του ανθρώπου στο οσφρητικό ερέθισμα (στο δείγμα)

Το κλειδί είναι και πάλι η συνεργασία, ο συναγωνισμός, η ομαδική εργασία ανθρώπων και σκύλων.

Ο σκύλος αποτελεί έναν εξαιρετικό συνεργάτη, αρκεί να αφήσουμε στο πλάι αναχρονιστικές πεποιθήσεις και πρακτικές και να πορευτούμε μαζί προς ένα ωφέλιμο μέλλον.

Στο πρόγραμμα του παραπάνω ιδρύματος 8 σκυλιά θα εκπαιδευτούν σε συνθήκες εργαστηρίου με πρώτο στόχο να μπορούν να ανιχνεύσουν την οσμή του COVID-19 μέσα σε 3 εβδομάδες και στην συνέχεια να είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα θετικά δείγματα από τα μη θετικά.

Το δυνητικό αντίκτυπο μιας τέτοια δυνατότητας θα είναι συναρπαστικό.

Η μελέτη αυτή είναι πολλά υποσχόμενη στην μάχη κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και περιμένουμε με αγωνία και ανυπομονησία την πρόοδο και τα αποτελέσματα γύρω στον Ιούλιο.

Antoine Raymond  |  Online K9 University

© Canine Healing Europe, διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε