Οι 10 σημαντικότερες συμβουλές του "The CBE"

2015-02-02

1. Να περιμένετε ο σκύλος σας να αντιδρά ως σκύλος. Μην το παίρνετε προσωπικά όταν παρουσιάζει τυπική συμπεριφορά σκύλου. Δεν είναι «κακό σκυλί», απλά είναι σκυλί.

2. Όχι πλέον τζάμπα φαγητό. Μάθετε στον σκύλο σας να κάνει κάτι απλό σε αντάλλαγμα για το φαγητό του. Στην συνέχεια ανεβάστε τα κριτήρια και κάντε τον να δουλέψει για να κερδίσει τα προς το ζην.

3. Εκπαιδεύστε τον να έρχεται ευχάριστα κοντά σας πριν τον αφήσετε ελεύθερο και αρχίσετε να τρέχετε πίσω του. Στο κάτω-κάτω γιατί να κάνει κάτι που δεν ξέρει; (δεν του το μάθατε)

4. Μην περιμένετε πρώτα να εμφανιστεί το πρόβλημα και μετά να ενεργήσετε. Να προβλέπετε τις επιπτώσεις των ενεργειών σας στο μέλλον της ζωής του σκύλου. Θεωρήστε ότι η συμπεριφορά που δεν επιθυμείτε θα εμφανιστεί και δράστε ανάλογα.

5. Μην τιμωρείτε τον σκύλο. Δώστε του την ευκαιρία να εκφραστεί ως σκύλος. Δεν είναι άνθρωπος !

6. Μην προσάπτετε ηθικές ερμηνείες στις ενέργειες των σκύλων σας. «Τα σκυλιά δεν έχουν ηθικούς κανόνες», μας λέει. «Απλά είναι απόλυτα υπάκουα στο γίγνεσθαι του περιβάλλοντός τους, στις συνέπειες των πράξεών τους».

7. Να ασχολείστε με τον σκύλο σας πραγματικά. Όταν αφιερώνετε χρόνο σε αυτόν να είστε μαζί του. Απαντήστε στο κινητό άλλη στιγμή γιατί «η στιγμή που είστε μαζί» είναι τώρα. Γίνεται παιδί και παίξτε μαζί του.

8. Χαρίστε του κοινωνικοποίηση κάθε μέρα. «Στην φυλακή ποια είναι η χειρότερη τιμωρία;» ρωτάει ο Α. Στέφας. «Η απομόνωση. Τα σκυλιά μας είναι κοινωνικά όντα επίσης. Μην τα απομονώνετε»

9. Αν έχετε κουτάβι, τότε κάντε το ψηλάφισμά του την καλύτερη εμπειρία στον κόσμο έτσι ώστε να το συνδυάσει με ευχάριστες καταστάσεις .

10. Αν δείτε κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς απευθυνθείτε άμεσα σε έναν αναγνωρισμένο ειδικό και μην περιμένετε το πρόβλημα να εξαφανιστεί από μόνο του.

The CBE