Μαζί θα βρούμε την προσέγγιση που σας εξυπηρετεί :

2016-12-18

Έχετε πρόσβαση στο Internet ;

Τότε ελάτε να δουλέψουμε μαζί ζωντανά, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και αν βρίσκεστε... είμαστε κοντά σας !

Συνήθως το τηλεφώνημα σε εμένα είναι η ύστατη προσπάθεια της οικογένειας του σκύλου, σε έναν απεγνωσμένο αγώνα να βρουν μια λύση στο πρόβλημα που τους βασανίζει.

Το να μπορείς να ακούσεις με προσοχή τον κηδεμόνα του σκύλου είναι τόσο σημαντικό, καθώς πολλές φορές ούτε ο ίδιος γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημά που τον απασχολεί.

Για να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια θα πρέπει να υπάρξει άνεση στην επικοινωνία και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η ενδελεχής καταγραφή του ιστορικού του προβλήματος είναι ένα από τα βήματα για να μάθω το περιβάλλον του σκύλου και να με εμπιστευθεί η οικογένειά του.

Κατά κανόνα απαιτώ την οπτική γωνία όλων των μελών της οικογένειας καθώς ο καθένας παίζει και τον δικό του ρόλο στο πρόβλημα του σκύλου ενώ παράλληλα προσφέρει και διαφορετικές πληροφορίες.

Εξηγώ γιατί πιστεύω ότι ο σκύλος συμπεριφέρεται με τον συγκεκριμένο τρόπο, τους μεταφέρω την γνώση του πως θα κάνουν τον σκύλο τους να αλλάξει αρχίζοντας με τα απλούστερα βήματα.

Στόχος μου είναι να χτίσουμε μια γερή βάση πάνω στη οποία θα δουλέψουμε με υπομονή και επιμονή. Παρατηρώ και κατευθύνω. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και θαύματα. Τα θαύματα είναι εφικτά με την συστηματική δουλειά και την ακρίβεια.

Το Distance Canine Behavior expert καταργεί τις αποστάσεις !

Το D.C.B.Ε. (DistanceCanineBehaviorExpert) που αποτελεί την εξέλιξη της προσέγγισης ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης ακόμα και των ποιο απομακρυσμένων περιοχών.

Είναι ένα εξελιγμένο, μοναδικό σύστημα που φτάνει παντού. Ο πελάτης έχει την άνεση να διαχειριστεί την υπηρεσία σύμφωνα με το πώς και πότε τον βολεύει ενώ παράλληλα μοιράζεται τις εμπειρίες παρόμοιων περιστατικών ανεξάρτητα από το που και πότε αυτά συμβαίνουν. Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία τα περιστατικά λαμβάνουν πολλαπλή αξιολόγηση.

Ο πελάτης παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του. Διαβάζει, ακούει, βλέπει, συμμετέχει.

Δεν του δίνουμε την λύση έτοιμη. Στόχος μας δεν είναι να τον ταΐσουμε το ψάρι, αλλά να τον μάθουμε να ψαρεύει !

Η σχέση του σκύλου με τον κηδεμόνα του είναι η κεντρική μας μέριμνα. Άλλωστε ο κηδεμόνας είναι αυτός που προβληματίζεται από την συμπεριφορά του σκύλου του. Ποτέ δεν μου έχει τηλεφωνήσει σκύλος! Ο σκύλος κάνει αυτό που έκανε πάντα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εμείς και το περιβάλλον που ζούμε έχουν αλλάξει.

Ο σκύλος είναι πάντα υπάκουος στο γίνεσθε του περιβάλλοντός του.

Οι ποιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές που δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τα άτομα της οικογένειας.

Συνήθως το πρόβλημα προκύπτει όταν ο κηδεμόνας αδυνατεί να ξεχωρίσει την κανονική από την μη κανονική συμπεριφορά του τετράποδου φίλου του.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν κάποια προβληματική συμπεριφορά αγνοείται για μεγάλο διάστημα (πολλές φορές ακόμα και χρόνια) και ζητείται η λύση μόνο στο τελικό στάδιο όπου ο κηδεμόνας δεν αντέχει πλέον την κατάσταση. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν όταν υιοθετούνται λύσεις που προτείνουν αναρμόδιοι. Δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων η βία είναι η λύση που προτείνεται από τους μη γνώστες για την «τιθάσευση» του ανεπίδεκτου μαθήσεως σκύλου.

Σας παρακαλώ πολύ : ΟΧΙ ΒΙΑ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταστρέψετε τόσο τον σκύλο σας όσο και την σχέση σας μαζί του. Ψάξτε σε παγκόσμιο επίπεδο την θέση των επαγγελματιών Συμβούλων Συμπεριφοράς Σκύλων και θα μάθετε ότι ποτέ, μα ποτέ ΔΕΝ επιτρέπετε η χρήση βίας αλλά αντίθετα προτείνεται, προωθείται και συνδυάζεται μόνο η Θετική Εκπαίδευση.

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και επιλύονται με συνεργασία και συναγωνισμό.

Όχι ανταγωνισμό.

Αρκεί να υπάρχει θέληση και στόχος.

Λοιπόν η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση και δέσμευση θα σας στείλω ένα ερωτηματολόγιο και στην συνέχεια μετά από την αρχική επεξεργασία των απαντήσεών σας θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο με στόχο την ενδελεχή συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών αλλά και την συζήτηση των οποιονδήποτε ιδιαιτεροτήτων κρίνεται ότι σας απασχολούν. Στην συνέχεια αφού αναλυθούν τα στοιχεία της συλλογής και αξιολογηθεί ότι είναι δυνατό να υπάρξει τροποποίηση της κατάστασης, θα εκπονηθεί (και θα σας αποσταλεί με Email) το αναλυτικό πρόγραμμα τροποποίησης συμπεριφοράς που ταιριάζει στην περίπτωσή σας με στόχο την τροποποίηση ή την αφαίρεση της συχνότητας ή/και την ένταση της προβληματικής συμπεριφοράς. Παράλληλα το D.C.B.D. καλύπτει την δια μέσω Email παρακολούθηση (followup) του περιστατικού σας.

Θα πρέπει να τονιστεί και να διευκρινιστεί, ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στον χώρο σας.

Επειδή ο κάθε σκύλος το περιβάλλον που αυτός ζει αλλά και ο τρόπος που ο κάθε κηδεμόνας συμπεριφέρεται είναι μοναδικά, καταλαβαίνετε ότι ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει εγγύηση του αποτελέσματος, όμως σίγουρα θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια.

Οι προσεγγίσεις συνοψίζονται (δεν περιορίζονται) στις παρακάτω επιλογές :

Πακέτα Διόρθωσης Προβληματικών Συμπεριφορών.